İngiltere Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Alınır?

İngiltere vizesi almak isteyen kişiler için şekilde vize türleri bulunmaktadır. Bu vize türleri vizenin alınma amacı ve talep edilen vizenin süresine göre değişkenlik göstermektedir. En kolay alınabilen İngiltere vize türleri arasında yer alan İngiltere Aile Birleşimi Vizesi maddi durumu iyi olan beyan ettiği akrabalık bağı veya ilişkisi gerçek olan kişiler için gerçekten çok kolaydır.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi göçmen olarak İngiltere’ye yerleşecek olan kişiler içindir. İngiltere ziyaret vizesi ile karıştırılmaması gerekmektedir. İngiltere vatandaşı olan veya İngiltere’de oturum izni bulunan akrabasını veya eşini ziyaret edecek kişilerin bu vizeye başvuru yapmamaları gerekmektedir. Sadece tamamen İngiltere’ye yerleşmek isteyen ve akrabalık bağı bulunan kişi ile yaşamak isteyen kişiler bu vize türüne başvuru yapabilir.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi, normal İngiltere vize değerlendirme süreçlerine tabiidir ve değerlendirme süreleri de bu aralıkta verilmektedir. Online başvurunun tamamlanmasının ardından belgelerin hazırlanması ve teslim edilmesinden sonra değerlendirme yaklaşık olarak 12 hafta kadar sürebilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de 12 haftalık iş günü sürecinin geçmesidir. Yani hem İngiltere hem de Türkiye için resmi tatil sayılan süreçler bu 12 haftalık sürece dahil değildir. Bunun dışında vize süreçleri ile ilgili ek evrak talep edilmesi, başvuru yapan kişinin başvuru sürecinde zorunlu tutulmasa bile daha sonra gerekli görülerek görüşmeye çağırılması, vize ile ilgili incelenmesi gereken detayların değişkenlik göstermesi ve konsoloslukta yaşanacak olası yoğunluklar sebebi ile bu süre daha da uzun bir hale gelebilir. Buna benzer sebepler ile süreçlerin uzaması durumunda konsolosluk mail yoluyla başvuru yapan kişilere bilgi verir.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi Daha Hızlı Alınabilir Mi?

İngiltere Aile Birleşimi Vizesi normal İngiltere Vizesi süreçlerine tabi tutulduğundan dolayı bu süreçlerde uzama olması oldukça olasıdır ancak vizeye acil ihtiyaç duyulması durumunda öncelikli ve süper öncelikli vize başvurusu yapılarak bu sürecin daha hızlı sonuçlanması da sağlanabilmektedir. Öncelikli vize olarak bilinen Aile Birleşimi Vizesi türünde ödenecek olan ek tutar ile vize değerlendirme süreci 12 haftadan 5 güne düşürülebilir. Süper öncelikli vize türünde ise ödenek olan tutar karşılığında 12 haftalık süre 2 güne düşürülmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sürecin tüm evraklar eksiksiz olarak teslim edildikten sonra uygulanacak olan süre olması ve yine bu süreçlere hem Türkiye hem de İngiltere için resmi tatillerin dahil edilmeyecek olmasıdır. Bunun yanında ödenecek olan tutarlar başvuru yapmak için ödenen tutarların üstüne eklenmektedir.

İngiltere Aile Birleşimi Vizesine başvuru yapacak olan kişiler başvuru yapılacak olan kişinin yakınlık türüne göre farklı olarak ücretlendirilebilmektedir. Bu tutarlar hakkında doğru ve güncel bilgilere ulaşılabilmesi için İngiliz Konsoloslukları ve Büyükelçiliklerinden bilgi alınabileceği gibi resmi başvuru merkezlerinden de bilgi alınabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
elektronik sigara istanbul psikolog instagram takipci satin al yangin merdiveni ucuz yangın kapısı