Metpor Cephe kaplamaları İle Mevcut Binaların Isı Yalıtımının İyileştirilmesi

Cephelerin termal cephe yüzeyinin ısı yakıtım gerekliliklerine uyarlanmasından elde edilen ekonomik tasarruf, yaklaşık % 20’dir. Rehabilite edilmesi gereken binalar bu gereklilikleri karşılamalıdır, bu nedenle özelliklerinden biri mevcut binalara tam olarak uyum sağlaması olduğundan, eps strafor mantolama malzeme pazarında kayda değer bir gelişme beklenmektedir.

Isının veya soğuğun yaklaşık %80’i duvarlardan ve tavandan geçer. Kışın, ısıtma ile üretilen ısı birikmez, ancak duvarlar, pencereler ve döşemeler yoluyla dış ortama kaybedilir. Bu fenomen ortadan kaldırılamaz, ancak duvarların ısıl direncini artırarak mücadele edilebilir. Yaz aylarında, aynı önlemler klima sisteminin ürettiği sıcağı veya soğuğu dışarıda tutmaya yardımcı olur.

Duvarların ısıl direncini artırmak için, binaya yeterli bir ısı yalıtımı gereklidir, kışın ısının içeriden dışarıya, yazın ise tersinin geçmesini önleyen bir yalıtım malzemesi tabakası eklenmelidir. Bu işlem için Dış cephe kaplama sistemleri kullanılmaktadır.

Mevcut ekolojik bilinç ile enerji israfını azaltmak için yapılacak en iyi ve en ekonomik yatırım, binalara etkin bir mantolama sistemi kazandırmaktır.

Dış Cephe Kaplama Sistemleri Metpor Söve & Mantolama’da

Dış ısı yalıtım sistemleri aynı zamanda başta CO2 olmak üzere sera gazı emisyonlarının azaltılmasına da katkıda bulunur, bu nedenle çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar, çünkü binaya daha fazla ısıl konfor sağlayarak ısıtma ve soğutma kullanma ihtiyacını önemli ölçüde azaltır, yani sürdürülebilirlik açısından, kirletici gaz emisyonlarının azaltılmasına katkı.

Tasarımcı için Çok Yönlülük

Açık teknik ve ekonomik avantajlarına ek olarak, dış cepheler için ısı yalıtım sistemi, çoğu bina dış cephe tasarımıyla uyumludur ve tasarımcıya büyük özgürlük sağlar:

Dış cephe kaplama hem yeni binalarda hem de rehabilitasyon müdahalelerinde konutların boşaltılmasına gerek kalmadan uygulanabilen bir sistem olup, hem müstakil evler hem de büyük apartman blokları için olduğu kadar ekipman binalarında da etkilidir.

Hem ılıman hem de şiddetli hava koşullarına uyum sağlar. Endüstri, çok çeşitli izolasyon malzemeleri sunar ve bunların çeşitli kalınlıkları, her türlü iklim için teknik kodun enerji kimlik belgesi koşullarına uygunluğu garanti eder. Aynı şekilde dış cephe mantolama sistemi olduğu için tasarımcının ısı köprülerini çözmesini kolaylaştırır.

Eps strafor dış cephe kaplama zorlu mekanik kullanım koşullarına da dayanıklıdır. Taban katmanının ve köşe sövelerinin güçlendirilmiş takviyesi, zemin katları gibi en zorlu alanlarda mekanik darbelere karşı etkin koruma ve izolasyon sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
elektronik sigara istanbul psikolog instagram takipci satin al yangin merdiveni ucuz yangın kapısı